Légzsákos gyerekülés a Maxi-Cosi-tól

2018. 04. 16.

Világszenzáció! A biztonság új színre lép!

A gyerekülés-biztonság új szintre lép!

A világ első gyerekülése beépített LÉGZSÁKKAL - hideg levegővel töltött légzsákok

AxissFix Air 360° gyerekülés (4 hó - 3,5 év)

Hogyan működik a légzsák?

A vállövekbe integrált légzsákok 0,05 másodperc alatt töltődnek meg hideg levegővel. Így a gyermek nyakára kiható erők ebben a légzsákos gyerekülésben – összehasonlítva más menetiránynak szemben használt gyereküléssel – 55%-kal mérséklődnek a frontális baleset során.

Frontális ütközés során hatalmas erejű energiák keletkeznek és továbbítódnak át az autóról a gyermek testére, így fejére és nyakára is. Azonban, az AxissFix Air gyerekülés esetében a beépített légzsák azonnal működésbe lép, felfújódik a másodperc töredékei alatt, és biztonságosan körbepárnázza a gyermeked a legnagyobb bajban. A beépített légzsák alapvető védelmet nyújt a fejnek és nyaknak.

A légzsákok CO2 patronnal vannak ellátva és egy a gyerekülés légzsák kioldó rendszerrel, mely a gyerekülés hátsó részébe van beépítve és 0,05 másodperc alatt lép működésbe, miután a rendszer érzékelte a becsapódást 0,015 másodpercnyi idő alatt. A légszákok 1 másodpercen belül teljesen felfújódnak hideg levegővel megtöltődve a patron segítségével, és kb. újabb 1 másodperc alatt leeresztődnek a becsapódás után. A gyermek fejét és nyakát a légzsák így nem csak megvédi, hanem egy úgynevezett pihenőpozíciót is biztosít a fej számára.

  1. i-Size előírás szerinti biztonság
  2. Beépített LÉGZSÁK a legoptimálisabb védelemért
  3. ISOFIX ütközésérzékelő rendszer
  4. előre-hátra néző utasirány
  5. 360°-ban elforgatható gyerekülés a könnyebb ki-be ültetéséért

Áramvonalas, könnyen használható és kényelmes. Az új i-Size előírás szerint készült Maxi-Cosi AxissFix Air 360° gyerekülés 4 hónapos kortól kb. 3,5 éves korig használható.

 4-15 hónapos korban kötelező a hátra néző irány az i-Size előírás értelmében, de használjátok benne minél tovább a menetiránynak háttal ültetve a gyermeket! A Maxi-Cosi már több gyerekülést is gyártott az új ECE R129 szabvány szerint, így az egyetlen egy különbség a többi I-Size-os maxi-Cosi gyerekülésehez képest, amit garantáltan észre fogsz venni, a fokozott légzsák általi biztonság, melyre az utazás minden pillanata során megnyugtatólag gondolhatsz majd.

A légzsákos gyerekülés gondolatát a légzsák technológia más területeken alkalmazott felhasználásai inspirálták, mint például a légzsákos dzseki a motorosoknak. A Maxi-Cosi Légzsák Biztonsági Technológia® a holland Dorel gyerekülésgyártó saját fejlesztése.